Előfizetői tartalom

Toronymagasan verjük a régiós mezőnyt az EU-pénzek fontos adataiban

Portfolio
A 2014-2020-as uniós ciklus forráskeretének pályáztatási és pénzkifizetési adatai mindegyikében toronymagasan Magyarország áll az élen mind a visegrádi négyek, mind a szélesebb régió tekintetében - hangzott el azon a minapi budapesti konferencián, amelyet a Miniszterelnökség és az Európai Bizottság a fejlesztési programok haladásának éves áttekintésére szervezett. A Brüsszelből lehívott pénzek terén nem vertük a mezőnyt az október végi állapot szerint, sőt, az utolsók között voltunk, de a tegnapi fejlemény alapján itt is lényeges előrelépés várható év végéig.

Az uniós ciklus előrehaladásának éves áttekintő értekezletén kivetített egyik táblázat szerint Magyarország az öt uniós alap tekintetében már a rendelkezésre álló keret 106%-ára meghirdetett pályázatokat, a keret 80%-ára már ki is hirdette a nyerteseket, 75%-ára már le is szerződött a nyertesekkel, és a 7 évre szóló keret 37%-át már ki is fizette. Amint láthatjuk...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái