Előfizetői tartalom

Bejelentenéd a visszaélést, de félsz, hogy kirúgnak? - Téged is megvéd Brüsszel

Portfolio
A visszaélést bejelentő személyek elősegíthetik az uniós joggal való visszaélések felderítését, kivizsgálását és szankcionálását, de sokan félnek attól, hogy elbocsátják őket, romlik a hírnevük, vagy az egészségük, ezért az Európai Bizottság ma egy olyan jogszabályra tett javaslatot, ami unió-szerte megvédené a bejelentőket a megfélemlítéssel vagy a megtorlással szemben.

Sokan megszenvedik, ha bejelentenek egy visszaéléstA Bizottság ma nyilvánosságra hozott javaslatcsomagja olyan közelmúltbeli botrányokra emlékeztet, mint például a Luxleaks-kiszivárogtatások, a Panama-iratok vagy a Cambridge Analytica tevékenysége, és az ilyenekkel kapcsolatban napvilágra kerülő információk azt tanúsítják, hogy a visszaélést bejelentő személyek (un. "whistleblowers")...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés