Előfizetői tartalom

Kiszivárgott Brüsszel új terve: hatalmas összeget vennének el Magyarországtól

Portfolio
Több tízmilliárd eurónyi uniós támogatást irányítanak át a 2021-2027-es uniós költségvetés drasztikusan módosuló szabályai miatt Lengyelország, Magyarország és Csehország felől a válság által erősen érintett dél-európai országok irányába - tudta meg a Financial Times, amely megszerezte a május 2-án megjelenő uniós költségvetési javaslat munkaanyagát. A cikk szerint az átalakítások különösen nyugtalanítóak lehetnek Lengyelországnak és Magyarországnak amiatt a már múlt héten kiszivárgott fejlemény miatt, hogy először az EU történetében politikai (jogállamisági) feltételekhez kötik a támogatások kifizetését. Egy régiós diplomata ki is mondta a lapnak: a mi régiónk rovására gazdálkodik a szűkös forrásokkal az Európai Bizottság, azaz tényleg pénzt fog veszíteni a régiónk.

A kiszivárgott brüsszeli tervre délután Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is reagált:Kapcsolódó cikkünk2018.04.23Nagyot bukhat Magyarország - Máris reagált a kormány a kiszivárgott brüsszeli tervreAz FT cikkének néhány fontosabb információja:A most 350 milliárd eurós Kohéziós Alap pénzelosztási szabályait drasztikusan átszabják: eddig csak az egy főre...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái