Előfizetői tartalom

Ötször olyan nagy a jólét Budapesten, mint Nógrádban

Portfolio
A leggyakrabban figyelt jóléti mutató, az egy főre jutó GDP, 4,7-szer olyan magas Budapesten, mint Nógrád megyében és 3,6-szer olyan magas, mint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - villantotta fel a minapi Közgazdász-vándorgyűlésen tartott előadásában a látványos ábrát Virág Barnabás. A Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója egyúttal azt is hozzátette: a jelentős területi fejlettségi különbségeken enyhíteni tudtak az uniós források, illetve a jegybank által indított Növekedési Hitelprogram, bár ezekkel együtt is igaz, hogy a beruházási teljesítmény azokban a megyékben volt jóval erősebb, amelyek egyébként is fejlettebbek voltak.

Virág Barnabás prezentációjában az MNB 180-pontos versenyképességi csomagjának fejlesztéspolitikával összefüggő részeit ismertette röviden és prezentációjában két igazán látványos ábrát is mutatott Magyarország nagyfokú regionális fejlettségi különbségeiről, hiszen megyei szintre lebontva hozott adatokat. Az ábrák segítségével is azt hangsúlyozta, hogy nagyfokú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés