Milliárdokat nyertek Pest megyei települések a helyi piacaik fejlesztésére
Uniós források

Milliárdokat nyertek Pest megyei települések a helyi piacaik fejlesztésére

Portfolio
A tavaly nyáron meghirdetett helyi élelmiszerpiac fejlesztési pályázatnak most hirdették ki az eredményeit és eszerint 20 település több mint 2,2 milliárd forintnyi támogatást nyert el a magyar költségvetési finanszírozású Pest megyei fejlesztési alapból, amely az EU-források alacsony szintjét hivatott kompenzálni a 2014-2020-as fejlesztési ciklusban. A kormany.hu oldalán elérhető támogatotti lista szerint a legtöbb támogatást (150-150 millió forintot) Szigetmonostor és Üllő nyerte el.
Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-nek emlékeztetett arra, hogy a Pest megyei kompenzációs program keretében 2018. június végén megjelent, augusztus végén megnyílt, pályázati kiírás célja a helyi termelők és élelmiszer-kiskereskedők számára a helyben történő értékesítés feltételeinek megteremtése és javítása volt. Ez a cél és megvalósítása így erősíti a helyi gazdaságot, élénkül a település kereskedelme, bővülnek a település szolgáltatásai, a településen élők kevesebb utazással, kényelmesebben, szebb környezetben juthatnak hozzá egészséges, jó minőségű élelmiszerhez - emelte ki a PM államtitkára.

Rákossy Balázs kifejtette: Az igényelhető legmagasabb támogatási összeg új piac esetén 150 millió, meglévő piac fejlesztésekor 100 millió forint volt. Az önkormányzatok szakmailag jól előkészített, megalapozott fejlesztési igényekre reagáló projektekkel pályáztak, ezért minél nagyobb arányú támogatásuk érdekében az eredeti 2 milliárd forintos keretet a tárca további közel 250 millió forinttal emelte meg.

A nyertes pályázatok keretében tizenkét településen létesítenek új piacot, és további nyolc településen valósul meg a működő helyi piac bővítése, korszerűsítése, felújítása. A támogatás célja elsősorban piaci árusítóhelyek létesítése, fejlesztése és a piaci infrastruktúra kiépítése. A tervezett beruházások eredményeként közel 60 ezer négyzetméter piacterület épül vagy újul meg, több mint 500 új elárusítóhelyet hoznak létre, további 400-at pedig korszerűsítenek, felújítanak - ismertette az államtitkár.

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor
Ray Dalio
koronvavirus
koronavirus kina villamosszeomlas gazdasag novekedes
wall_street_shutterstock_1089431897-20180518
spacexshutter-20170905
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
EU csucs koltsegvetes Charles Michel Emmanuel Macron Antonio Costa