Uniós források

Távozott az 1330 milliárdos EU-s programért felelős helyettes államtitkár

Portfolio
Ma, azaz december 11-én küldött közleményt az Innovációs és Technológiai Minisztérium arról, hogy december 6-i hatállyal távozott posztjáról Schweickhardt Gyula környezeti és energiahatékonysági operatív programokért felelős helyettes államtitkár. A helyettes államtitkár felmentését egyébként a 133/2019. (XII. 10.) számú miniszterelnöki határozat is rögzíti, amely a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg.

A tárca szűkszavú indoklás mindössze ennyi: „Az Innovációs és Technológiai Minisztérium hatékonyságnövelő szervezeti átalakítása nyomán a szakterületen új feladatok keletkeztek, ehhez igazodva vált szükségessé a személyi változás. A helyettes államtitkár utódlásról a későbbiekben születik döntés.”

A Schweickhardt Gyulához tartozó uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program 7 éves kerete mintegy 1330 milliárd forint, és több száz projekt fut benne, a nevéből is adódóan környezetvédelmi és energiahatékonysági fejlesztések. A támogatási adatbázis szerint 2857 támogatási igény érkezett be különböző KEHOP-os konstrukciókra 1585 milliárd forintnyi támogatási igénnyel, amelyek közül 1460 projektet fogadtak el 1263 milliárd forint összegben. Az 1303 hatályos szerződés volumene együtt 1207 milliárd forint, amelyek közül 1277 projektre fizettek már ki (jórészt előlegek formájában) 922 milliárd forintot.

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Kiszámoló

Fizessenek a szegények

A múlt század közepén a legtöbb országban a cégek voltak az egyik legjelentősebb adóbefizetők, a teljes adóbevétel 30-40%-a a cégek jövedelméből származott. Egy másik forrás a gazdagok j

Holdblog

Vége a luxusóra-őrületnek?

A Morgan Stanley és a LuxConsult közös, 2023-as kutatása alapján a címben feltett kérdésre a rövid válasz az, hogy közel sem. A 2022-es esztendőhöz képest... The post Vége a luxusóra-őrül

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Az infláció felfalja a megtakarításainkat - Hogyan védekezzünk ellene?
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
európai bizottság, eu, európai unió, uniós források, uniós vizsgálat