Előfizetői tartalom

Nagyratörő tervekkel támasztanák fel Európát - Egy új Marshal-terv is szóba került

MTI
A szolidaritás szellemében fogant új Marshall-tervre van szükségünk, amelyet Európa finanszíroz -jelentette ki David Sassoli, az Európai Parlament (EP) elnöke az európai uniós tagállamok állam-, illetve kormányfőinek videokonferencia keretében csütörtök délután megkezdődött csúcstalálkozója résztvevőihez intézett beszédében. Angela Merkel német kancellár pedig az esemény után kijelentette, a közösség tagjai egyetértenek abban, hogy létre kell hozni egy újabb alapot is a járvány miatt válságba süllyedő gazdaság helyreállítására.

Az egynapos csúcstalálkozón arról tárgyalnak, hogy a koronavírus-járvány okozta válságot követően miként indítsák újra a gazdaságot. Az EP elnöke elmondta, az unió felelőssége, hogy gyorsan választ adjon a járványra, és minden lehetséges eszközt ki kell használni a válsághelyzet orvoslására. Az újjáépítési tervvel kapcsolatban hozzátette, hogy együttes erőfeszítések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés