Előfizetői tartalom

Botrányos kiszivárogtatás a nagy EU-s tervről: Magyarország komolyan aggódhat

Portfolio
Az Európai Bizottság berkein belül igen nagy botrány történt, hiszen már hétfő délután nyíltan elmondta a mindenki által nagyon várt uniós koronavírusos helyreállítási alap részleteit az osztrák hírügynökségnek Martin Selmayr, a Bizottság bécsi képviseletvezetője, noha a végső részleteket csak két nappal később, azaz holnap a déli órákban fogják hivatalosan bejelenteni Brüsszelben. Ami eddig tudható a tervről, amiatt komolyan aggódhat Magyarország, mivel még az eddig kalkulálhatónál is nagyobb lehet a visszaesés a 2021 utáni EU-s pénzeinknél. Azóta egyébként be is jelentették a nagy tervet, aminek Magyarországot érintő részleteivel külön cikkben is foglalkoztunk.

Mi történt? Mivel a Politico tudomása szerint a Bizottság hajtóvadászatot indított az elmúlt hetekben a menekültügyi reformterv előzetes kiszivárogtatójának megtalálására, így a szigorú kommunikációs rend ennyire nyílt megsértése miatt esélyes, hogy lesz valamilyen személyi következménye ennek az ügynek is, ami a „négy fukar" tagállamot alkotó csoport egyik fővárosában...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái