Előfizetői tartalom

Végre kiderült, mennyit kapunk az EU koronavírus elleni eszközéből – Jól járunk vele?

Hetek óta nem lehetett pontosan tudni, hogy a tagállamok szintjén végül mekkora támogatási összegekben állapodtak meg az EU-csúcson a vezetők annál az eszköznél, ami a koronavírus miatti helyreállítási alap legnagyobb tétele, de most a német parlament egyik dokumentumában felbukkant a számsor. Amellett, hogy ezt bemutatjuk, rögtön megvizsgáljuk azt is, hogy ez mit jelent az egyes országok gazdasági méretéhez, fejlettségi szintjéhez képest és azt is tisztázzuk, hogy mik a szabályok a pénz elosztása terén. Az biztos, hogy a magyar kormány háza táján sürgősen ki kell találni, hogy mire költsük ezt a hatalmas pénztömeget, igaz számos megkötés már eleve meghatározza az irányokat.

Miről szól ez az elemzés? A koronavírus miatti helyreállítási alap legnagyobb tétele az RRF rövidítésű program, ami a tagállamok kilábalási programjait, reformjait hivatott finanszírozni. Ez 672,5 milliárd euró, amiből a vissza nem térítendő források 312,5 milliárd eurót tesznek ki. Ennek az országok szerinti lebontása eddig nem volt ismert, de most kiderült. Az adatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés