Előfizetői tartalom

Újabb EU-kilépés lehetőségére figyelmeztet a szlovén miniszterelnök a jogállamisági vita miatt

Portfolio
Kétoldalas, költői képekkel teletűzdelt figyelmeztető levelet küldött állam- és kormányfő kollégáinak kedden a szlovén miniszterelnök, amelyben burkoltan arra figyelmeztetett, hogy ha az uniós vezetők nem engednek a magyar és lengyel követeléseknek a jogállamisági vitában, akkor a britek után újabb tagállam távozhat az EU-ból.

A szlovén kormányfő, Janez Jansa levelének másolata eljutott a Politico-hoz is, amely néhány színes, költői képeket tartalmazó mondatot emelt csak ki belőle. Eszerint az EU egy hajókból álló konvoj, amely most veszélyes vizeken evez és zátonyok, illetve sziklák felé közelít. Majd azt rögzíti, hogy Sok kihívást csak úgy tudunk legyőzni, ha betartjuk a szerződésünket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés