Brexit_barnier_kereskedelmi_megállapodás
Uniós források

Brexit: koronavírusos az egyik tárgyaló, leállt az egyeztetés

Portfolio
A vezető brexit-ügyi tárgyalók felfüggesztették a közvetlen tárgyalásokat, miután az EU tárgyalódelegációjának egy tagja megfertőződött a koronavírussal, de a tisztviselők folytatják a munkát - számol be a Reuters.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

A felfüggesztés híre azután jött, hogy a finn Európa ügyi miniszter, Tytti Tuppurainen kijelentette, a tárgyalások kritikus szakaszhoz értek, de még mindig van esély az átfogó és kiegyensúlyozott megállapodásra.A finn miniszter a hírügynökségnek nyilatkozva úgy fogalmazott:

Gyorsan fogy az idő, de én még nem adtam fel a reményt.

December 31-én megszűnik az Egyesült Királyság és az Európai Unió közötti átmeneti megállapodás, a felek az utolsó pillanatban próbálnak meg egy egyezséget tető alá hozni. Tuppurainen elmondása szerint az Európai Unió célja egyértelműen a megállapodás létrehozása.

Egy európai tisztviselő a Reutersnek úgy nyilatkozott, hogy mivel késő november van, az Európai Bizottságnak elő kell jönnie egy készenléti tervvel arra az esetre, ha nem születik egyezség a felek között. A Bizottság szóvivője korábban úgy kommentálta a helyzetet, hogy az államoknak és a vállalatoknak elég ideje volt felkészülni egy megállapodás nélküli Brexitre, és a testület a megállapodás véglegesítésére koncentrál.

A tárgyalások továbbra is három téma körül zajlanak: a halászati jogok, az állami támogatások rendszere (az egyenlő feltételek jegyében), valamint a vitás kereskedelmi kérdések rendezési módja körül. Egyik kérdésben sincs áttörés hónapok óta.

Címlapkép: Getty Images

bull
A JP Morgan is felülmúlta az elemzői várakozásokat
koronavirusholidayfairvirtual
Női elnöke lesz a Teslának Elon Musk helyett
plug in elektromos auto tamogatas
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Felügyelő

Felügyelő
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Brexit_barnier_kereskedelmi_megállapodás