szlovakia_koroonavirus
Uniós források

Szlovák külügyminiszter: Nincs észszerű magyarázat arra, hogy miért elfogadhatatlanok az EU feltételei

Portfolio
Nincs semmilyen észszerű magyarázat arra, hogy Szlovákia számára miért lennének elfogadhatatlanok az uniós feltételek, amelyek a jogállamisághoz kötnék a támogatások lehívását - idézi a szlovák külügyminisztert az Új Szó.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A miniszter arra reagálva mondta ezt, hogy Magyarország és Lengyelország megvétózta az EU hosszú távú költségvetését és a koronavírus-járvány utáni helyreállítási tervet, melyek összértéke 1,8 billió euró.

„Ami a tárgyalásokat illeti, a helyzet komoly. Fennáll a veszélye, hogy az EU kénytelen lesz ideiglenes költségvetéssel gazdálkodni, és késlekedni fog az újjáépítési alap forrásainak felhasználása. Szlovákiának alapvető érdeke, hogy ilyen impulzusok érkezzenek Európából" – mondta a miniszter, és hozzátette, a tárgyalások még nem értek véget, és még mindig lát esélyt a megegyezésre.

A miniszter szerint a kulturális és etikai témáknak, valamint a migrációval kapcsolatos problémáknak nincs közük a jogállamiság kérdéséhez.

Nem találok semmilyen észszerű magyarázatot arra, miért lennének elfogadhatatlanok azok az uniós feltételek, amelyek a vétó tárgyát képezik

- jegyezte meg, hozzátéve, hogy ezeket a feltételeket segítségként értékeli az EU részéről a jogállamiság javítására Szlovákiában. A szlovák külügyi tárca vezetője szerint az EU az igazságszolgáltatás függetlenségét és az igazságügy hatékony védelmet várja el azoktól a tagállamoktól, amelyek európai forrásokat akarnak lehívni - írja a lap.

Szerinte az, hogy nincs egyetértés a visegrádi négyek két tagországának lépéséiről, nem veszélyeztetheti a V4-ek működését. „A V4 nem hullik szét emiatt, gyakran élünk át ilyen pillanatokat. Nincs ebben semmi szokatlan" - mondta. Szerinte Szlovákia V4-tagságának az ország érdekeit, valamint az egész EU-t segítő megoldások keresését kell szolgálnia.

Címlapkép: Getty Images

koronavirus
Európa legjobb üzleti iskolái között a Corvinus
Zsidai Roy
pf_hinta-20201125
bicoin2
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
vetovita brusszel zaszlo unios koltsegvetes 201130