Előfizetői tartalom

Hadat üzent az EP - Veszélyben a magyar-lengyel ihletésre született jogállamisági alku?

Portfolio
„Az Európai Bizottságra a törvény mindig és minden körülmények között kötelező, mert ez a törvény” – hangsúlyozza az az európai parlamenti négypárti állásfoglalás tervezet, amelyet a BruxInfo közölt és amelyet a szerdai ülésén tervez elfogadni az Európai Parlament. A lépés erős nyomást igyekszik kifejteni az Európai Bizottságra, hogy hagyja figyelmen kívül a múlt csütörtöki EU-csúcson a jogállamisági mechanizmus kapcsán született politikai alkut.

Mi a lényeg röviden? Az EP a tervezett állásfoglalása nyomatékosítására kilátásba helyezte, hogy számos jogi eszköz áll a rendelkezésére az uniós jog érvényesítésének kikényszerítésére. Mindez abba az irányba mutat, hogy a magyar és lengyel ihletésre született 4 oldalas német kompromisszumos papír, ami végül átment a 25 másik tagállamon is és leszűkítette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés