Előfizetői tartalom

Bepanaszolnák Karácsony Gergelyék a kormányt az EU-s helyreállítási források ügyében

Portfolio
Ha az Orbán-kormány továbbra sem hajlandó az egyeztetésre az uniós Helyreállítási Terv forrásainak elosztása során „és arra készül, hogy nem megfelelően költi el a forrásokat, élünk az uniós jog biztosította lehetőségünkkel, hivatalos panasszal élünk az Európai Bizottság felé, amely dönthet úgy, hogy a tervek átdolgozására és egyeztetésre kötelezi a kormányt” – vázolta vasárnapi Facebook-posztjában Karácsony Gergely. A főpolgármester mindezt annak kapcsán írta, hogy az Európa-nap alkalmából bemutatták a Magyar Önkormányzatok Szövetségének alternatív javaslatát a 6000 milliárdos keretösszeg javasolt elköltéséről, amelyből a kormány egyelőre csak a támogatási lábat kérné (2511 milliárd forint), a hitelkeretről (3384 milliárd forint) egyelőre lemondana.

A posztban Karácsony hangsúlyozza egy széleskörű valódi társadalmi egyeztetés szükségességét és azt, hogy „a Helyreállítási Alap okos és felelős felhasználásán nem kevesebb, mint az ország jövője múlik”. Véleménye szerint mivel a kormány új terveiről hivatalosan semmit sem tudni, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elkészítette a maga javaslatait a Magyarországnak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái