Előfizetői tartalom

Magas szinten vetették fel Brüsszelben, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez

Portfolio
Azt kérte keddi személyes találkozóján az Európai Bizottság igazságügyi biztosa Varga Judit igazságügyi minisztertől, hogy Magyarország gondolja újra az Európai Ügyészséghez (EPPO) való csatlakozás kérdését, vagy legalábbis igyekezzen jó együttműködést kialakítani a közösség új korrupció-ellenes hivatalával – derül ki az Euronews és a Népszava brüsszeli tudósítóinak egybehangzó információiból. A felvetés nem teljesen meglepő, hiszen már csak Magyarország és Lengyelország maradt ki az Európai Ügyészséget működtető megerősített együttműködésből, a többi 23 tagállam mind jelezte a csatlakozását az új uniós intézményhez, a dánoknak és az íreknek pedig kimaradási joga van.

Gondoljuk át az EPPO kérdését Az igazságügyi biztos, Didier Reynders a találkozó utáni Twitter-posztjában általánosságban utalt arra, hogy a portugál soros elnökséggel az a szándékuk, hogy megvitassák az EPPO néhány kulcstémáját, de a két említett lap ennél konkrétabb információkat ír. Az Euronews szerint bár Reynders Tweetjében nem szerepel, de úgy tudják: a biztos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés