Uniós források

Jóváhagyta a nemzeti helyreállítási tervet a cseh kormány

MTI
Jóváhagyta a koronavírus-járvány okozta válság miatt szükségessé vált nemzeti helyreállítási tervet a cseh kormány, ennek keretében mintegy 200 milliárd koronát (2770 milliárd forintot) fektet be az állam az országban - közölte Karel Havlícek ipari és kereskedelmi miniszter hétfőn a Twitter internetes közösségi oldalon.

Az Európai Unió helyreállítási alapjától várhatóan 172 milliárd koronát kap Csehország erre a célra, míg további mintegy 20 milliárdot mint önrészt a cseh kormány biztosít saját forrásaiból.Az összeg legnagyobb részét, 91 milliárd koronát infrastrukturális fejlesztésekre és az úgynevezett zöld átalakításra különítették el - mutatott rá Havlícek.

Éghajlatvédelmi programokra az összeg 41 százalékát, míg a digitális átalakításra a 23 százalékát fordítják. A helyreállítási terv keretében felhasználható források többi részét a továbbképzésekre, a munkapiac fejlesztésére, a kutatásokra, a vállalkozások támogatására és az egészségügyre fordítják majd.

"A nemzeti helyreállítási terv olyan stratégiai dokumentum, amelynek alapján Csehország pénzügyi támogatást kér Brüsszeltől mintegy 172 milliárd korona értékben. A tervezett beruházások összértéke 199,902 milliárd korona, amelyben a nemzeti rész is benne van. A tervet az Európai Bizottságnak és az Európai Unió Tanácsának kell jóváhagynia" - olvasható a kormány hétfőn elfogadott határozatában.

GettyImages-668600179
orrfújás koronavírus indiai variáns delta
hitel
burn
forint bankjegy
koronavírus vakcina oltás 2 getty stock
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-15
Portfolio-MAGE Járműipar 2021
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
Online előadás
Mikor melyik indikátort használjuk?
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
tárgyalás