Előfizetői tartalom

Kitört az uniós pályázati láz Magyarországon: hatalmas kiírások jelennek meg futószalagon

Weinhardt Attila
Az utóbbi hetekben közel 800 milliárd forintnyi uniós pályázati keret jelent meg Magyarországon, azaz anélkül, hogy erről komolyabb hírverés lenne, valójában újra kitört a pályázati láz az országban. Hozzá kell persze tenni, hogy az eddig kiírások nagy része még a drasztikusan megemelt 2014-2020-as vidékfejlesztési támogatási programból ered, de közben azért egy 200 milliárdos kerettel a 2021-2027-es ciklus „első fecskéje” is megjelent a gazdaságfejlesztési programban és rövidesen további több százmilliárdos keretek zúdulnak a piacra. Mindezzel párhuzamosan sok olyan anyagot is kiadtak a hatóságok, amelyek a következő 7 év összes pályázójának fontosak lesznek, ami szintén jelzi, hogy valójában már el is indult idehaza az új pályázati ciklus.

Miről szól ez a cikk? Rámutatunk, hogy valójában már elindult a 2021-2027-es uniós fejlesztési ciklus, mert több tény is ezt mutatja. Összefoglaljuk azokat a főbb dokumentumokat, amelyek az összes pályázó számára fontosak lesznek a következő 7 év során. Bemutatjuk, hogy honnan és miért van hatalmas forrás a futószalagon máris megjelent nagy vidékfeljesztési pályázatokra...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái