Előfizetői tartalom

Kimondták Brüsszelben: nem jönnek Magyarországra az EU-s pénzek, amíg nem változtat két területen a kormány

Portfolio
Rendszerszintű problémákat lát a magyar jogállamiság, benne az igazságszolgáltatás és a korrupció elleni küzdelem terén az Európai Bizottság és addig, amíg a magyar kormány nem hajt végre két területen mélyreható reformokat, nem fogadják el a magyar helyreállítási tervet, illetve ezzel párhuzamosan nem utalnak uniós támogatásokat Magyarországra – jelentette ki az EUrológusnak adott interjúban Didier Reynders jogérvényesülésért felelős uniós biztos.

Reynders jelzése szerint ezt már tavaly is megmondták a magyar kormánynak, de kifelé, a nyilvánosság felé ez talán az eddigi leghatározottabb üzenet arra, hogy egyelőre nem számíthatunk uniós pénzekre. Mindezt éppen akkor üzeni a testület egyik vezetője, amikor egyébként is nyilvánosságra hozta az újabb jogállamisági jelentést. A jelentés lényege már ma reggelre kiszivárgott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés