Előfizetői tartalom

EU-pénzek: betölti fegyverét Brüsszel és rövidesen elkezdheti használni Magyarország ellen is

Portfolio
A legfrissebb jelek szerint az Európai Bizottság elkezdte „betölteni fegyverét” és rövidesen használni is fogja, azaz egyre közelebb kerül a jogállamisági mechanizmus alkalmazásához és valószínűleg ezzel párhuzamosan a jogállamisági vitákra mutogatva egyelőre nem fogadja el a magyar és lengyel helyreállítási tervet. Így tehát összekapcsolódhat a jogállamisági viták ügye a helyreállítási tervek elfogadásának ügyével és így érdemi esélye van annak, hogy – az eddigi ígérettel szemben – mégsem zárul le szeptember végén a magyar helyreállítási tervvel kapcsolatos egyeztetés a magyar kormány és az Európai Bizottság között, hanem átcsúszik akár 2022 nyarára.

Miután tegnap pénzbírság kiszabását kezdeményezte az Európai Bizottság az Európai Bíróságon Lengyelországgal szemben és egy új eljárást is kezdeményezett a lengyel bírósági fegyelmi kamara ügyében (részletek az EU-Monitor összefoglalójában), interjút adott a Politico-nak Vera Jourová, a Bizottság értékekért és transzparenciáért felelős alelnöke. Ebben rámutatott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés