Előfizetői tartalom

Gyorsan lezavarja a magyar kormány a Brexit-enyhítő EU-pályázatot – Íme, a részletek

Portfolio
Alig egy hete jelezte Szijjártó Péter, hogy lesz egy olyan EU-s pályázat, ami a Brexitből eredő veszteségek enyhítésére szolgál, szombaton viszont már azt is bejelentette a külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon, hogy közzétették a pályázat főbb szabályait és a regisztrációs szakasz után október közepén mindössze öt napjuk lesz a cégeknek, hogy benyújtsák a kérelmeiket a vissza nem térítendő támogatásra. A nagy sietséget a „kanyarban előzés” jelszavával magyarázta a tárcavezető és az egész konstrukciónak az a háttere, hogy az Európai Bizottság 4 évre elhúzva folyósítja majd a 22 milliárdos támogatási keretet Magyarországnak, de a kormány ezt teljes egészében előfinanszírozza a következő hónapokban, hogy az érintett cégeknek hamarabb segítsen.

Íme a részletek és a menetrend Megjelent szombaton délben a kormány hivatalos uniós pályázati oldalán az a közlemény, ami a magyar vállalkozások pályázati támogatásáról szól és az Európai Bizottság 5 milliárd eurós Brexit kárenyhítő forrásából (Brexit Adjustment Reserve – Brexit Alkalmazkodási Tartalék - BAR) jön, a Magyarországnak járó keret ebből 22 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés