varga mihály bef
Uniós források

Itt van Varga Mihály nagy bejelentése: most odaadják az összes pénzt abból az EU-pályázatból, amit több évre terveztek

Portfolio
A nyáron meghirdetett első új GINOP-pályázat teljes 200 milliárd forintos keretének odaítéléséről döntött a kormány, sőt valójában 210 milliárdos támogatási keretet ítéltek meg 1700 nyertes vállalkozásnak – jelentette be csütörtök reggeli Facebook-videójában Varga Mihály.

A pénzügyminiszter emlékeztetett rá, hogy a július közepén megnyitott pályázat (címe: A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása, kódszáma: GINOP PLUSZ-1.2.1-21) hatalmas érdeklődést generált és erre is reagálva, az újraindítás támogatása érdekében rekord idő alatt, 2,5 hónap alatt, döntöttek a beérkezett támogatási kérelmek elbírálásáról, most pedig megszülettek a támogatói döntések.

A pályázat teljes keretösszege 200 milliárd forintos volt, és a szakaszos meghirdetés miatt az volt a cél, hogy ebből az első pályázati körben csak 100 milliárdot lehet elérni, de mivel annyira tágra tárták a pályázati feltételeket, ezért összesen 465 milliárd forintnyi támogatási kérelem érkezett be 4803 cégtől. A pályázati keret percek alatt kimerült, sokan hoppon maradtak, illetve méltatlankodtak, így a hatalmas érdeklődést/felháborodást látva elsőre arról döntött a kormány, hogy az összes pályázatot befogadja.

most pedig Varga Mihály azt jelentette be, hogy elérhetővé teszik a teljes 7 évre tervezett, összesen 200 milliárdos keretösszeget ennél a pályázatnál.

Sőt, 10 milliárdot még hozzá is tesznek a pályázati kerethez, hogy az összes, támogatásra érdemes pályázathoz legyen elegendő forrás.

A tárcavezető emlékeztetett rá, hogy a brüsszeli viták elhúzódásának eredményét nem várja meg a kormány, hanem megelőlegezi ennek a pályázatnak a kifizetését a nyertesek felé. A Portfolio keddi Budapest Economic Forum konferenciáján Varga Mihály szintén azt vetítette előre, hogy elhúzódó viták várhatók, de van esély év vége körül a megegyezésre. Szerdán pedig az illetékes uniós biztos nyilatkozott úgy, hogy a jövő ködébe vész az új EU-pénzek közül a magyar helyreállítási alap elfogadásának ideje.

Címlapkép forrása: Portfolio

török líra
forint készpénz bankjegy
bear_1
digitális euró érme
Tényleg gyengélkedik a forint
szegény nyugdíjas

Holdblog Fejlődő országok

Az amerikai részvénypiac meneteléséről naponta értesülhet az olvasó, ha máshogy nem is, de egyedi részvénysztorik...

2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
Online előadás
Mire számíthatunk a következő napokban és hetekben?
Online előadás
Telepítés, testreszabás, megbízások, beállítások.
brusszelsajat1500