Előfizetői tartalom

Durvul a Brexit: szakértők szerint elkerülhetetlen a kereskedelmi háború a britek és az EU között

Portfolio
Pénteken ismét egy asztalhoz ülnek az EU és az Egyesült Királyság tárgyalói, hogy megpróbálják rendezni a vitás kérdéseket az Északír-protokoll körül. Ha ez nem sikerül, a britek egyoldalúan felmondják a kereskedelmi egyezményt, amelyre az EU kereskedelmi háború indításával válaszolhat. A szakértők szerint az EU már erre a forgatókönyvre készül.

A britek 2020 januárjában léptek ki az Európai Unióból 4 éves tárgyalási időszak után. Az átmeneti kereskedelmi megállapodás 2020 végéig szólt, majd ekkor született egyezmény az új kereskedelmi megállapodásról, amely jelenleg is érvényben van. A britek és az EU között zajló tárgyalás legkényesebb kérdése Észak-Írország és Írország közt húzódó határellenőrzés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés