Előfizetői tartalom

Leállították az újraindítási gyorskölcsön folyósítását is, de nem kell sokáig várni a pénzre (2.)

Portfolio
Nemcsak a régebbi lakossági napelemes és megújuló energiás EU-pályázat aktuális folyósításait állította le a kormány az év végéig előírt költségvetési takarékosság miatt, amint azt a Portfolio elsőként megírta, hanem például a tavasszal elindult Újraindítási gyorskölcsönét is – tájékoztatta a Népszavát egy érintett vállalkozó, aki majdnem megkapta a folyósítást. A lap által jelzett brüsszeli pénzátutalási felfüggesztésről azonban szó sincs, a Portfolio megbízható információi szerint mind a napelemes, mind az újraindítási gyorskölcsönös, mind egy harmadik, MFB-n keresztül koordinált hitelalapú termékben csak idén év végéig érvényes a kifizetési stop, aztán a jövő év elején a 2022-es büdzsé terhére ezeket már mind ki lehet fizetni. Frissítés! Szombat délutáni közleményében az MFB azt hangsúlyozta, hogy zavartalanul folyik az említett hitelkonstrukciókban is az esedékes folyósítások kifizetése, így tehát még a jövő év elejéig sem kell várnia a folyósítási fennakadásról esetlegesen levelet kapott érintetteknek.

Amint elsőként megírtuk: a december 9-én elrendelt 350 milliárd forintos költségvetési egyenlegjavító intézkedés hatására minden tárcának magának kell eldöntenie, hogy hogyan fér bele abba a fejezeti keretbe, amit a kormányhatározat táblázata év végéig előír számára. A költségvetési egyenlegjavító intézkedésnek pedig az a célja, hogy az év végére előírt alkotmányos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés