Előfizetői tartalom

Kimondták Brüsszelben: a magyar választásokig biztosan nem blokkolják az EU-pénzeket

Portfolio
Bár a Reuters két napja azt vázolta Johannes Hahn uniós költségvetési biztos jelzése alapján, hogy még az április 3-i magyarországi választások előtt is kijöhet az EU-pénzek befagyasztásának javaslatával az Európai Bizottság, most ennek egyértelműen az ellenkezőjét mondta Didier Reynders (képünkön) jogérvényesülésért felelős uniós biztos a Politico-nak.

Mindez azt jelenti, hogy nem változott semmit a fő menetrend: az EU-pénzekkel kapcsolatos szankcióra csak a választások után (akár több hónappal) van esély. Ehhez úgy juthatunk el, hogy a február 16-án érkező európai bírósági ítélet után két lehetősége van az Európai Bizottságnak: vagy még az április 3-i választások előtt megindítja a jogállamisági eljárást (ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés