Előfizetői tartalom

Szép csendben totálisan átírták a lakossági napelemes pályázatot

Miközben mindenki az orosz-ukrán háború fejleményeire figyelt, totálisan átírták a nagy lakossági napelemes és fűtéskorszerűsítési EU-pályázat szabályrendszerét március 4-én, de erről valahogy elmaradt az Innovációs és Technológiai Minisztérium tájékoztatása, pedig aznap 3 másik témában is kiadtak közleményt, és a most keddi közleményből is kimaradt az igazán fontos változtatás. Mégpedig az, hogy a plusz pontszámok rendszerét teljesen kidobták az ablakon, így visszajutottunk ugyanoda, amilyen feltételekkel még tavaly nyáron tervezték a pályázatot. Ez amellett, hogy nagyon jó hír sokaknak, akik beadták a pályázatot, azt is jelenti, hogy feltehetően sokan lemaradtak a lehetőségről, akik a mostanra átírt feltételekkel már szintén könnyedén nyerhettek volna. Nekik az eddig tervezett további három forduló helyett már csak egy esélyük lesz, idén ősszel.

A tavaly nyáron társadalmi egyeztetésre kitett verzióhoz képest alapvető változás volt november végén, hogy a decemberi megnyitás előtt pár héttel egyszercsak (szintén különösebb hírverés nélkül) behozták a plusz pontszámok rendszerét, azaz aki a felújítással érintett ingatlanban 18 év alatti gyermeket nevel, vagy aki hátrányos helyzetű járásban tervezte a beruházást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés