Előfizetői tartalom

Kölcsönös kényszerből jöhet a magyar EU-pénzes alku, három emberre nagyon kell figyelni

Portfolio
Hosszabb távon súlyos károkhoz vezetne az egész Európai Unióban, ha a jogállamisági viták miatt év végéig nem születne meg az alku a magyar kormány és az európai intézmények között, mert emiatt a magyar kormány később blokkolhatja az EU saját forrás rendeletét – vázolja névtelen brüsszeli forrásaira hivatkozva a kölcsönös kényszer okát a Market News portál hétfői cikke.

A lap szerint ha év végéig nem születne meg az említett alku, akkor azzal Magyarország lényegében búcsút mondhatna a teljes 5,8 milliárd eurónyi helyreállítási támogatási keretnek, de ez a döntés később az egész EU szintjén károkat okozna. Ennek az lenne a gyökere, hogy a koronavírus miatti helyreállítási alapot közös kötvénykibocsátásokkal finanszírozza az EU,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés