Előfizetői tartalom

Szájzár van a magyar jogállamisági levél konkrétumairól mindkét oldalon

Portfolio
Egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy senki sem beszél kifelé, senki sem szivárogtat a magyar kormány által hétfőn éjjel Brüsszelbe küldött jogállamisági válaszlevél kapcsán, és még az illetékes uniós biztos sem hajlandó a levél tartalmáról részleteket megosztani az őt megválasztó Európai Parlamenttel – rajzolódik ki az elmúlt napok fejleményei alapján. Ez nem teljesen meglepő, mert már az Európai Bizottság által július 22-én Budapestre küldött, a súlyos pénzügyi szankciókat is felvillantó levél tartalma sem szivárgott ki, ugyanis a Portfolio információi szerint a kormány és a Bizottság illetékesei július közepén megállapodtak: nem kommunikálnak kifelé, hogy a tárgyalások bizalmas jellegű légkörét meg lehessen őrizni.

Nem beszélünk róla, de nincs semmi titkolni valónk Itthon Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a keddi kormányinfón érdemi konkrétumok nélkül azt mondta: az elmúlt hetek több, mint tíz videókonferenciás tárgyalása után minden vitás pontban közös álláspontra jutottak az EU-val és minden eddiginél szigorúbb rendszert hoz létre a kormány az uniós pénzek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés