Előfizetői tartalom

Navracsics Tibor: a kormány teljesíti a vállalásait, így nem lesznek pénzügyi szankciók

Portfolio
Ahogy beszámoltunk róla, a mai napon Johannes Hahn, az Európai Unió költségvetési biztosa sajtótájékoztatón ismertette a Bizottság magyar jogállamisági eljárása ügyében meghozott döntését. A várakozásoknak megfelelően mai ajánlásában súlyos pénzügyi szankciós javaslatot fogalmazott meg az Európai Bizottság a tagállamokat tömörítő Tanács felé a magyar jogállamisági eljárásban. Ugyanakkor a mai ajánlás nyitva hagyta az ajtót arra is, hogy ha a következő 1-3 hónapban a magyar kormány felőli felajánlások a gyakorlatban is megvalósulnak, akkor még elkerülhető legyen a szankciók tényleges foganatosítása. A döntésre a magyar kormány oldaláról Navracsics Tibor miniszter reagált egy sajtótájékoztatón.

A Tanács november 19-ig határoz arról, hogy elfogadja-e a Bizottság javaslatát, addig az Európai Uniónak azt kell értékelnie, hogy a kormány számos törvénymódosítása, illetve az uniós támogatások elosztásához kötődő állami gyakorlat változása elegendő mértékben módosította-e képet ahhoz, hogy a támogatásokhoz mégis hozzájuthasson Magyarország. Kapcsolódó cikkünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés