Előfizetői tartalom

Navracsics Tibor: nehezebb a dolgunk a helyreállítási programnál, lehívnám a hitelt is

Portfolio
A 2021-2027-es felzárkóztatási pénzeknél könnyebb a dolgunk, mert ezek kapcsán csak az Európai Bizottsággal kell megállapodnunk és a jogállamisági eljárásban vállalt 17 intézkedésen túl már nem jöhetnek újabb elvárások, „a helyreállítási forrásoknál viszont annyival bonyolultabb a helyzet, hogy az EB csak javaslattevő, döntenie végül az Európai Tanácsnak kell” – jelezte az Indexnek adott interjúban Navracsics Tibor.

Az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszter ugyanis a Portfolio-nak adott múlt heti interjúhoz hasonlóan elismerte, hogy a helyreállítási programnál az „igazságszolgáltatás függetlenségével kapcsolatos kérdésekre is válaszolnunk kell majd, ez is a vizsgálat tárgyává akarják tenni”. Ezzel együtt is úgy fogalmazott a mai nyilatkozatban, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés