Előfizetői tartalom

Nyilvánosságra hozta az ÁSZ-elnök, hogy az EU-pénzekhez kulcsfontosságú Hatóság vezetőit hogyan jelöli

Portfolio
Érvényes az Integritás Hatóság vezető tisztvégviselőinek kiválasztására kiírt nyílt pályázat, „mivel mind az igazgatóság elnöki-, mind az elnökhelyettesi pozícióra pályázók száma meghaladta a betöltendő pozíciók kétszeresét” – állapította meg pénteki közleményében a helyzetet Windisch László. Az Állami Számvevőszék elnöke azt is nyilvánosságra hozta, hogy milyen értékelési szabályrendszer és szempontok alapján fogja a következő napokban, legkésőbb november 3-ig, jelölni a három vezető személyt, akiket majd a köztársasági elnök nevez ki legkésőbb november 4-ig.

Mi ez az egész pályázat és jelölés? A minden szempontból független Integritás Hatóság létrehozása és működtetése az egyik kulcsfontosságú vállalása volt a kormánynak az uniós pénzek kiszabadításáért, pontosabban a jogállamisági eljárásban a felzárkóztatási pénzek felfüggesztésének elkerüléséért. A hiteles szakmai szervezet létrehozása érdekében a parlament...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái