Előfizetői tartalom

Nagy hír jött Brüsszelből: elfogadták a magyar agrárpénzek programját

Portfolio
Miután október 14-én az átdolgozott verziót is benyújtotta a magyar kormány az Európai Bizottságnak, ma arról érkezett hír Brüsszelből, hogy elfogadta a testület a 2023-2027-es időszakra vonatkozó magyar agrárpolitikai stratégiai tervet. Ez azt jelenti, hogy 8,4 milliárd eurónyi brüsszeli forrás előtt nyílt meg az út, amelyet 1,6 milliárd eurónyi magyar állami társfinanszírozás egészít ki, így mai árfolyamon mintegy 4000 milliárd forintnyi agárágazati uniós forrás kapott zöld jelzést.

Az Európai Bizottság a mai hír összeállításába tette bele a hírt francia nyelven, amely arról szólt, hogy elfogadta a testület a Közös Agrárpolitika 2023-2027-es időszakra vonatkozó magyarországi stratégiai tervét. A 2021-2022-es átmeneti időszak után a 2023-tól kezdődő időszakra minden tagállamnak egy stratégiai tervet kellett kidolgoznia a meghatározott célok mentén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés