Előfizetői tartalom

Megszólalt Brüsszel: nagy lépést tett a magyar kormány a helyreállítási program elfogadásáért

Portfolio
Miután a minap kiszivárgott, hogy komoly reformokat vállalt be a magyar kormány az igazságszolgáltatás függetlenségének megerősítése terén a helyreállítási program elfogadásáért cserébe, pénteken fontos pozitív jelzést küldött az Európai Bizottság egyik névtelenséget kérő illetékese. Azt üzente ugyanis a Reutersen keresztül, hogy a magyar kormány „jelentős lépést” vállalt be, és példaként említette azt, miszerint a Kúria ezentúl nem fogja nehezíteni, hogy a magyar bírók jogértelmezésért az Európai Bírósághoz fordulhassanak. A pozitív brüsszeli hírre azonnali reakcióként 402-ről 400-ig erősödött a forint az euróval szemben, majd visszagyengült.

A névtelen illetékes azt mondta a hírügynökségnek, hogy A magyarok elfogadták a Bizottság feltételeit az igazságszolgáltatás függetlenségének mérföldkövéről. Ez nem a tárgyalások vége, de ez egy jelentős lépés. Ezzel összefüggésben azt is hangsúlyozta: "Nem tudom megerősíteni, hogy az összes tárgyalást befejeztük a helyreállítási programról, de a véglegesítés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés