Előfizetői tartalom

Csúszhat a magyar EU-pénzek brüsszeli jóváhagyása, nagy erők feszülnek egymásnak

Portfolio
Valószínűleg nem kerül a november 22-i európai bizottsági ülés napirendjére a magyar helyreállítási programról és a 17 féle korrupcióellenes intézkedésről szóló bizottsági értékelés témája, így tehát az is kérdéses, hogy az uniós pénzügyminiszterek december 6-i ülésén jóvá tudják-e ezeket hagyni, amikor egyéb, ezekhez képest prioritást élvező témákról kell döntést hozni, mint az Ukrajnának szánt pénzügyi támogatás és a globális minimumadó, amely két ügyet éppen Magyarország blokkolja egyedüli tagállamként – derült ki a Bloomberg friss információiból.

Az anyag tehát azt vázolja, hogy óriási erők feszülhetnek egymásnak a következő hetekben és akár megpróbálhatják Magyarországot úgy rávenni a két másik ügy támogatására, hogy a helyreállítási programunk jóváhagyása és a jogállamisági eljárás lezárása még nem történt meg. A hírügynökség egy névtelen uniós diplomatától most azt a menetrendet hallotta, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés