Előfizetői tartalom

Megszólalt Navracsics Tibor az uniós forrásokról

Portfolio
Arra számítunk, hogy az uniós pénzügyminiszterek tanácsa (Ecofin) december 12-én dönthet a magyar helyreállítási terv jóváhagyásáról – nyilatkozta kedden a Reutersnek Navracsics Tibor uniós fejlesztésekért felelős miniszter. Ez azt jelenti, hogy az eddig várt december 6-hoz képest pár nappal későbbre csúszott a magyar program elfogadásáról várható tanácsi döntés. Navracsics azt is mondta: a kormány várakozásai szerint az Európai Bizottság holnap arra fog javaslatot tenni a Tanács felé, hogy a 2021-2027-es felzárkóztatási forrásokból 7,5 miliárd eurónyi pénzt függesszenek fel, ami három Operatív Program keretének 65-65%-os ferlfüggesztési arányából jönne ki.

A magyar kormány továbbra is arra számít, hogy decemberben megszülethet a kedvező döntés a helyreállítási tervvel kapcsolatban, most azt gondoljuk, hogy a december 12-i Ecofin-ülésen mondhatják ki a végső szót – mondta a hírügynökségnek Navracsics. Emellett a miniszter azt is elmondta, hogy a jelenlegi költségvetési ciklus partnerségi megállapodását is decemberben írhatják...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái