Előfizetői tartalom

EU-pénzek kiszabadítása: ma megkérik az árát, aztán adhatnak

Portfolio
Ma este 6-kor kerül sor egy kulcsfontosságú uniós tagállami nagyköveti ülésre Brüsszelben, amelyen döntenie kell Magyarországnak, hogy támogatja-e az Ukrajnának szánt finanszírozást a közös adósságvállaláson keresztül, illetve támogatja-e a globális minimumadó kezdeményezést, és ezzel együtt a magyar helyreállítási terv tagállami jóváhagyása is terítékre kerül – írja a Politico reggeli hírlevele. Csak ezután kerül majd sor egy másik ülésen arra a döntésre, hogy mi legyen a Magyarországnak szánt helyreállítási források felfüggesztése ügyében. Így tehát a koreográfia úgy néz ki, hogy előbb megkérik az árát, aztán adnak majd a tagállamok az EU-pénzes vitáink kapcsán.

Miután a múlt keddi pénzügyminiszteri ülésen a magyar kormány egyedüliként blokkolta azt a tervet, hogy közös adósságvállaláson keresztül haladjon tovább az EU az Ukrajnának szánt 18 milliárd eurós makrofinanszírozási programban, ezért azon az ülésen a három jogszabályból csak arról született döntés, amihez nem kellett egyhangúság (26 tagállam támogatta, noha elég...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés