Előfizetői tartalom

A magyar kormánnyal szembeni fellépés miatt újabb EU-s eljárás indult

Portfolio
Az Európai Számvevőszék vizsgálatot indíthat, hogy az Európai Bizottság elég hatékonyan védi a blokk pénzügyi érdekeit a joglálamisági eljárások keretében. Brüsszel két tagállammal szemben kezdte meg a feltételességi eljárást, de Magyarország az egyetlen ország, amely egyelőre nem kaphat se kohéziós pénzeket és helyreállítási forrásokat. Mindez további nyomást helyez Brüsszelre, hogy erős kézzel bánjon az Orbán Viktor vezette kormánnyal.  

Az Európai Számvevőszék ellenőrei megvizsgálják, hogy milyen lépéseket tett az Európai Bizottság annak érdekében, hogy az országok csak akkor kapjanak uniós támogatásokat, ha tiszteletben tartják a jogállamiságot. Az értékelés a 2021-27-es költségvetésen belül az uniós kohéziós politikára (mintegy 361 milliárd euró értékben), valamint a blokk 800 milliárd eurós...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés