Előfizetői tartalom

A magyar és az EP-s korrupciós helyzet miatt áll a bál Brüsszelben

Tíz hete bukott ki az Európai Parlament katargate néven elhíresült korrupciós botránya. Az ügy miatt sokan próbálják álszentnek beállítani az uniós intézményrendszert, amely gyakran foglal állást jogállamisági ügyekben. Daniel Freund német EP-képviselő viszont egyszerre hiányolja a brüsszeli szigort és vár el a tagállamokkal szemben is szigorúbb fellépést.

Az Európai Uniót az elmúlt évtizedek legsúlyosabb botránya érte el, mivel a belga nyomozók nyomozást folytatnak az állítólagos, Katar és Marokkó által az Európai Parlament képviselőinek nyújtott kifizetések és ajándékok miatt. Brüsszel úgy kezdte az új évet, hogy az Európai Parlament korábbi alelnöke, a görög szocialista Eva Kaili börtönbe került. Egy belga bíró...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés