Előfizetői tartalom

A magyar kormány adóügyei is Brüsszel célkeresztjébe kerülnek

Az uniós szabályozó hatóságok valószínűleg vizsgálatot indítanak az uniós országok és a multinacionális vállalatok közötti adóalkuk ügyében, miután áttekintették az elmúlt évtizedben kötött megállapodásaikat - figyelmeztetett hétfőn a blokk versenyjogi vezetője, Margrethe Vestager. Magyarországon egy időben rengeteg ilyen adókedvezményről döntött a kormány.

Margrethe Vestager, az Európai Bizottság alelnöke, aki egy tucatnyi ügy mellett az Apple-t 13 milliárd euró adóhátralék megfizetésére kötelezte Írországban, az Amazont pedig 250 millió euró megfizetésére Luxemburgban, újabb szigorításra figyelmeztetett. Mint elmondta, a 2014-2018 közötti időszakban az összes tagállamban alkalmazott adóügyi döntési gyakorlatot átvizsgálták...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés