Előfizetői tartalom

Fizetésemelések: a bérkülönbségeket eltüntető szabályozás jön az EU-ban

Portfolio
A bérek könnyebb összehasonlítása és a különbségek láttatása érdekében egy új uniós jogszabály nyilvánossá teszi az uniós cégek bértábláit. Az Európai Parlament fő célja, hogy a nők és a férfiak közötti bérkülönbséget eltüntesse, de minden munkavállaló átláthatóbban dönthet majd új munkahelyéről, valamint jogait is könnyebben érvényesítheti majd. A szabályok Magyarországra is érvényesek lesznek.

Csütörtökön 427 szavazattal, 79 ellenszavazattal és 76 tartózkodás mellett fogadta el az Európai Parlament az új bérszabályozási-rendszerét. Ennek értelmében nemi szempontból semleges kritériumok, munkaköri besorolás, illetve teljesítményértékelés alapján kell megállapítani a bérszintek összehasonlítására lehetőséget adó bértáblákat - derül ki a brüsszeli közleményből....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés