Előfizetői tartalom

Atomszankciók: Németország átverné az EU-n a korlátozásokat

Portfolio
Németország hivatalosan felszólította az Európai Bizottságot és az Európai Tanácsot, hogy a következő szankciós körbe vonja be az orosz nukleáris ágazatot is - közölte Robert Habeck gazdasági miniszter szombaton. Az EU-n belül két kerékkötő lehet: Franciaország és Magyarország. Azonban Berlin szerint mindkét tagállamot meg lehet győzni, és van javaslatuk az energiabiztonság fenntartására is.

Miközben az EU fokozatosan korlátozza az Oroszországból származó energiahordozók importját, így már embargó vonatkozik a kőolajra és szénre, addig a földgázt és az atomenergiát nem érintik a szankciók. Viszont ez most megváltozhat, mert Németország csökkentené az unió nukleáris függését is Oroszországtól. Robert Habeck német gazdasági miniszter szerint indokolatlan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés