Előfizetői tartalom

Uniós források: Orbán Viktorhoz látogat az Európai Bizottság képviselője

Portfolio
Az Európai Bizottság költségvetésért felelős biztosa, Johannes Hahn a jövő héten Orbán Viktor miniszterelnökhöz látogat, hogy az uniós források lehívásához szükséges reformokról egyeztessenek. A brüsszeli diplomata emellett az Erasmus-ügyben akarja megsiettetni a magyar kormányt, mivel ott már világosan jelezte a Bizottság, hogy milyen lépést vár, a késlekedés pedig a kutatási és cserediákprogramokat is veszélybe sodorja.

Johannes Hahn, az Európai Bizottság költségvetési biztosa szerint Magyarország mintegy 13 milliárd euró befagyasztott uniós forrást szabadíthat fel, ha megoldja az igazságszolgáltatás függetlenségével kapcsolatos aggályokat. Mint ismert, ezeket az uniós büdzsé horizontális feljogosító tételeire hivatkozva nem fizetik a magyar kormánynak a 21,5 milliárd eurós kohéziós alapcsomagból....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés