FONTOS A náci Németország példája kísérti Európát - Ukrajna messze van a vereségtől
 
Előfizetői tartalom

Kötelező európai uniós intézkedéseket követelnek a láthatatlan gyilkosok kiiktatására

Portfolio
Hat európai ország, köztük Németország, Franciaország és Hollandia, arra ösztönzi az Európai Uniót (EU), hogy vezessen be kötelező erejű intézkedéseket az emberi szervezetben, a sarki tengeri jégben és a legmélyebb óceáni árkokban talált mikroműanyagok kibocsátásának megakadályozására. A láthatatlan gyilkosoknak is nevezett apró szennyezések elleni harc mellett az egész európai hulladékkezelés megreformálását is követelik szakértők.

A mikroműanyagokat különböző termékekben - többek között kozmetikumokban, festékekben és sportpályákon - használják, vagy akaratlanul keletkeznek, amikor a műanyag szemét nagyobb darabjai idővel széttöredeznek. Az Európai Vegyianyag-ügynökség becslései szerint Európában évente mintegy 42 000 tonna szándékosan hozzáadott mikroműanyag kerül a környezetbe, a nem szándékosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés