Előfizetői tartalom

Megelégelte Brüsszel az oligarchák trükkjeit, korrupcióellenes leszámolásba kezdenek

Az Európai Bizottság minden tagállamban keményebb fellépést javasol a korrupció ellen. Elő is terjesztettek egy kötelező érvényű direktívát, amely az egyes országok vesztegetési ügyei, közbeszerzési szabálytalanságai ellen is komolyabb szankciós lehetőségeket vezetne be. Noha az apropót a katargate-botrányban felszínre jött külföldi befolyásolási kísérletek adták, de az unión belüli oligarchák kaphatják a legnagyobb pofont. Magyarország épp most szigorít a korrupcióellenes szabályain, de a brüsszeli terv újabb jogszabályváltoztatásokat vetít előre.

Az Európai Bizottság a héten egy olyan intézkedéscsomagot terjesztett elő, amelynek célja a korrupció elleni küzdelem erősítése. A terv új és szigorúbb szabályokat tartalmaz a korrupció elleni küzdelem érdekében, például egészen enyhe szabálysértéseket is bűncselekményként tennének büntethetővé, a szankciókat uniós szinten harmonizálnák és az elévülésre vonatkozó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés