Előfizetői tartalom

Olaf Scholz megelégelte, kicsavarná a vétófegyvert a magyar kormány kezéből

Szabó Dániel
Olaf Scholz német kancellár az "Ez Európa" vitasorozatban felvázolta az egységes és alkalmazkodóképes Európáról alkotott elképzelését, hangsúlyozva az EU felelősségét a globális jólétért, valamint a megreformált, geopolitikailag kibővített és megreformált EU szükségességét. Scholz viszont azt is elmondta, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy a külügyek és az adózás több területére is kiterjesszék a minősített többségi döntéshozatalt a Tanácsban. Mindez pedig a magyar kormány által alkalmazott vétófegyver élét is elveheti.

Scholz szerint a 21. század "többpólusú" lesz, és Európának képesnek kell lennie az alkalmazkodásra és a változásra, hogy biztosítsa helyét a jövőben. Három intelmet fogalmazott meg az EU-val kapcsolatban: Először is, Európa jövője a mi kezünkben van. Másodszor, minél egységesebb Európa, annál könnyebb lesz a megfelelő jövőt biztosítanunk. Harmadszor pedig: nem a kevesebb...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái