Előfizetői tartalom

Olaf Scholz megelégelte, kicsavarná a vétófegyvert a magyar kormány kezéből

Olaf Scholz német kancellár az "Ez Európa" vitasorozatban felvázolta az egységes és alkalmazkodóképes Európáról alkotott elképzelését, hangsúlyozva az EU felelősségét a globális jólétért, valamint a megreformált, geopolitikailag kibővített és megreformált EU szükségességét. Scholz viszont azt is elmondta, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy a külügyek és az adózás több területére is kiterjesszék a minősített többségi döntéshozatalt a Tanácsban. Mindez pedig a magyar kormány által alkalmazott vétófegyver élét is elveheti.

Scholz szerint a 21. század "többpólusú" lesz, és Európának képesnek kell lennie az alkalmazkodásra és a változásra, hogy biztosítsa helyét a jövőben. Három intelmet fogalmazott meg az EU-val kapcsolatban: Először is, Európa jövője a mi kezünkben van. Másodszor, minél egységesebb Európa, annál könnyebb lesz a megfelelő jövőt biztosítanunk. Harmadszor pedig: nem a kevesebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés