Előfizetői tartalom

Az EU elfogadta a válaszlépését, amely a Magyarországra települő kínai multiknak fájhat a legjobban

Az Európai Bizottság elfogadta a külföldi támogatásokról szóló rendelet (Foreign Subsidies Regulation) végrehajtási rendeletét, amely részletes szabályokat és eljárásokat ír elő a tagállamok számára az unión kívüli cégekkel szemben. A rendelet tartalmazza a külföldi pénzügyi hozzájárulással végrehajtott összefonódások és a közbeszerzési eljárásokban nyújtott állami támogatások átvilágítási rendszerét is. Magyarországra települő gyártók is érintettek lehetnek.

Már többször beszámoltunk az uniós belső piacot védő Foreign Subsidies Regulation (FSR) rendszeréről, amely nagyon komoly fegyvert jelent az EU-n kívül feltőkésített cégek versenyelőnyének letörésére. A külföldi támogatásokról szóló szabályozás lényege, hogy az Európai Unió a jövőben felléphet az olyan kínai, amerikai vagy más államokban bejegyzett cégekkel szemben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés