Előfizetői tartalom

Magyar mintától félnek, ahogy Brüsszel leszámolásba kezd a külföldi ügynökökkel szemben

Portfolio
Az Európai Bizottság jelentős szigorításokat tervez az Európai Unióban működő lobbisták, nem kormányzati szervezetek és ügyvédi irodák esetében, hogy visszaszorítsa a külföldi finaszírozású befolyásolási kísérleteket. A javasolt brüsszeli szabályozás hasonlít a lex Soros néven emlegetett magyarországi szabályozáshoz, de Věra Jourová alelnök azt ígéri, hogy nem célzott vegzálásra használják majd fel a szigorítást.

Brüsszel új szabályozás bevezetését tervezi, amely előírja, hogy az Európai Unióban működő lobbistáknak, nem kormányzati szervezeteknek és ügyvédi irodáknak nyilvánosságra kell hozniuk a külföldi kormányokkal vagy állami tulajdonú szervezetekkel kötött nagyszabású szerződéseiket. A lépés célja a rejtett befolyásolási kampányok kezelése és az átláthatóság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés