Előfizetői tartalom

Az EU merész lépése: a globális óriáscégek reszketnek az új elszámoltathatósági szabályok miatt

Portfolio
Míg a külföldi vállalatok, aggodalmukat fejezik ki az EU által javasolt, a vállalati fenntarthatósági átvilágításról szóló irányelv az államszövetségen túlnyúló hatáskörével és a harmonizáció hiányával kapcsolatban, a civil társadalmi szervezetek bizakodnak abban, hogy a törvény kezelheti az ellátási láncokban elkövetett vállalati visszaéléseket. Az Európai Parlament és az uniós tagállamok közötti tárgyalások eredménye fogja meghatározni az irányelv végső formáját.

Az Európai Unió által javasolt vállalati fenntarthatósági átvilágításról szóló irányelve még nem is igazán körvonalazódott, máris komoly aggodalmat váltott ki az EU-n kívüli nagyvállalatok körében. A tervezet lényege, hogy az államszövetségben működő nagyvállalatok és az itt működő külföldi óriáscégek elszámoltathatóak legyenek amiatt, ha az ellátási láncukban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés