Előfizetői tartalom

Napelemes szaldó átalakítása: kiderült az igazság az EU elvárásairól

A magyar kormány azt állította, hogy a belengetett, majd most végül elvetett háztartási kiserőműves fogyasztóknál tervezett havi bruttó szaldó elszámolást az Európai Unió direktívái írták elő. Azonban ennek épp ellenkezője olvasható ki az EU-s jogszabályokból, informálisan pedig több brüsszeli tisztviselő is azt mondta a Portfolio-nak, hogy érthetetlen ez az érvelés a napelemesek díjfizetésének átalakítására.

Az elmúlt hetek meghatározó témája volt, hogy Lantos Csaba energiaügyi miniszter egy egyperces youtube-videóban jelentette be, hogy az éves elszámolás lehetőségét a napelemet korábban telepítők esetében is havi, bruttó elszámolásra váltják január 1-től. A LÉPÉS HATALMAS FELHÁBORODÁST VÁLTOTT KI A JOGILAG HÁZTARTÁSI HÁZTARTÁSI MÉRETŰ KISERŐMŰVESNEK NEVEZETT NAPELEMTULAJDONOSOKNÁL....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés