Előfizetői tartalom

Utolsó perces sorrendezéssel fordul Brüsszel a sorsdöntő választásokra

Portfolio
Didier Reynders, az EU igazságügyi vezetője kapta meg az Európai Bizottság versenyügyi tárcáját, miután Margrethe Vestager távozó versenyügyi biztos bejelentette, hogy hivatalosan is jelölteti magát az Európai Beruházási Bank (EBB) elnöki tisztségére. Ez már a harmadik lemondás a Bizottságban az elmúlt pár hónapban, mindez pedig meghatározhatja a 2024-es EP-választásokat.

Didier Reynders, aki ugyanahhoz a liberális, Európa-párti Renew Europe pártcsoporthoz tartozik, mint a most EBB-vezéri posztra pályázó Margrethe Vestager, veheti át a versenyjogi portfoliót az Európai Bizottságban. A jogérvényesülésért felelős biztos nyilatkozatában kifejezte elkötelezettségét az uniós versenypolitika és versenyszabályok erőteljes érvényesítése mellett....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés