Előfizetői tartalom

Az EU trükkel kényszerítheti Kijevbe tárgyalni Szijjártó Pétert

Portfolio
Az Európai Unió külügyminiszterei a következő hetekben Kijevben találkoznak - jelentette be hétfőn Josep Borrell, az EU vezető diplomatája. Mindez azt is jelenti, hogy Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter is Ukrajna háború sújtotta fővárosába kell, hogy látogasson, ami az első útja lehet ide a háború kitörése óta. A katonai segítségnyújtás bővítése és a szankciók esetleges szigorítása lehet a legfontosabb téma.

Ukrajnában tarthatják meg az Európai Tanács külügyminiszteri találkozóját, Josep Borrel főképviselő ugyanis Kijevbe invitálta az uniós vezető diplomatákat, köztük Szijjártó Pétert is. A közelgő találkozó az EU idei második látogatása a konfliktus sújtotta országban, és hangsúlyozza a blokk elkötelezettségét Ukrajna támogatása mellett az Oroszországgal szembeni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés